טיפים למגייס על גרפולוגיה

מאת:גליה בר שלום,
ייעוץ ארגוני * גיוס עובדים * גרפולוגיה *ייעוץ קריירה

מאמר זה מספק המלצות וטיפים עבור אנשי גיוס עובדים בעת הגשת כתב יד לניתוח על ידי גרפולוג. קבלת מידע רלוונטי עשוי להקטין את מרכיב הלחץ והחרדה אצל המועמד באופן משמעותי ולשפר את תהליך הקליטה שלך.

כתב יד טבעי וחופשי

גרפולוג המנתח כתב יד, יוצא מתוך נקודת הנחה כי כתב היד שהועבר אליו לניתוח, נכתב באופן חופשי ובדרך הקרובה ביותר לטבעית עבור הכותב. משמעות הדבר היא שמנתח כתב היד מתיחס לשינויים בקצב או לשינוים בזרימה של כתב היד. שינויים אלו יקבלו משקל בניתוח הכולל של מרכיבי האישיות אם יופיעו פעמים רבות בכתב היד. תופעה המופיעה פעם אחת או פעמיים בלבד לא תשפיע על הניתוח. חשוב לדעת כי בניתוח גרפולוגי הסקת מסקנות לעולם לא תתבסס על ניתוח תופעה אחת בלבד אלא איסוף של תופעות שונות לכדי מאפיין אישיותי.

בניתוח גרפולוגי ניתן לראות צורת חשיבה, צורת קבלת החלטות ואף ניתן לבחון קווים מהותיים להתנהגותו של האדם. כאשר אנחנו מנסים להסתיר את מרכיבי האישיות שלנו ע"י כתיבה באופן שונה מהרגיל, קצב הכתיבה שלנו משתבש ובדרך כלל נעשה איטי יותר. גרפולוג מנוסה יודע לאבחן בקלות את המאמץ הלא טבעי של המועמד. הגרפולוג יגיע למסקנה כי אותו מועמד ניסה להסתיר או לשנות את מרכיבי האישיות שלו. מדוע ניסה המועמד להסתיר? ישנן שפע של סיבות: חשש, בקרה עצמית ניכרת, רצון להראות "טוב יותר", מסכה שאדם עוטה על עצמו או אף חוסר אמינות – תלוי במשתנים אחרים בכתב.

איך תשפר את איכות כתב היד המוגש?

כיצד נדאג כי כתב היד המוגש יהיה אכן חופשי ככל הניתן וקרוב ביותר לטבעי עבור המועמד? הינה כמה "טיפים" מעשיים:

הטיפ הראשון

הטיפ הראשון הינו: היה אתה עצמך ואל תנסה להיות מישהו או משהו אחר.

חשוב שהניתוח הגרפולוגי ישקף את המועמד בצורה הטובה ביותר. חשוב מאוד לערוך התאמה רבה ככל הניתן בין כישוריו של המועמד לצרכים שהוגדרו כמפתח להצלחה במשרה המדוברת. התאמה כזו תזכה את המועמד שהפך לעובד, במשרה מאתגרת אשר בה הוא יוכל להתמיד ולהתפתח מבחינה מקצועית. את מנהלו של העובד תזכה התאמה כזו בעובד איכותי בצוות, את אנשי הגיוס תזכה ההתאמה בהצלחה בתפקידם ומובן מאליו שהארגון עצמו יוצא נשכר מתהליך איכותי זה.

הטיפ השני

"טיפ" שני הינו: הקפד על תנאים סביבתיים מתאימים למועמד.

תנאים סביבתיים יכולים להיות:

עט - וודא שהעט שאתה כותב עימו נוח לך. בדוק שעט רושם בצורה שוטפת וללא נזילות אשר יכולות לגרום לכתמים מיותרים על הנייר.

תאורה - ודא שהתאורה סבירה והמקום אינו חשוך.

משטח כתיבה - הקפד לרשום על שולחן שיהיה נוח עבורך לכתיבה. הנוחות תבחן בגובהו של השולחן וכן כדאי להקפיד על כך שהשולחן יהיה חלק ולא תהינה בו גבשושיות מצד אחד או חורים משמעותיים מצד שני.

סביבה רגועה - בקש לשבת בחדר או פינה בו שורר שקט ברמה סבירה. חדר שאנשים רבים יוצאים ונכנסים אליו או פינה רועשת במיוחד יגרעו מהיכולת שלך להתרכז ומכאן גם להעביר כתב יד המשקף את כישוריך בדרך הטובה ביותר.

כדאי לקחת בחשבון כי פעמים רבות הפונקציה אשר נותנת לכם למלא את כתב היד אינה מודעת לחשיבות התנאים הסביבתיים, אז אנא, לא להתבייש לבקש להחליף חדר, שולחן או עט, לפי הצורך.

הטיפ השלישי

ה"טיפ" השלישי הינו: וודא שהעובד מביא עימו כתב יד נוסף או כתבי יד נוספים אשר לא נכתבו לשם ניתוח גרפולוגי וצרף אותו לכתב היד שנכתב במקום.

גרפולוגים רבים נוהגים לבקש כתב יד נוסף כדרך קבע. המטרה היא לנטרל השפעות סביבתיות, רגעיות וכדומה. בכל מקרה, צירוף כתבי יד נוספים יכול רק לשפר את איכות ניתוח כתב היד.

מה יכול להתאים ככתב יד נוסף? כתב יד נוסף יכול להיות מכתב, רשימת קניות, טיוטות או אפילו איורים, בתנאי שכתובות כמה שורות לפחות.

כדאי לא לשכוח לענות על בקשות אחרות של הגרפולוג כגון: כתיבה על נייר חלק, כתיבה על מצע של ניירות וכדומה.

ספק למועמד הרגשה טובה, הקפד על תנאים סביבתיים סבירים וודא שהוא מצרף כתב יד נוסף. מאמץ קטן אך משמעותי להשבחת תהליך הקליטה אצלך... שווה להתאמץ.

 

למידע ותיאום אבחונים עבור הארגון שלך:

התקשר/י עכשיו: 03-6350100 או 054-7653171

או צור/י איתנו קשר!


גליה בר שלום - יועצת ארגונית

 

בחזרה לנושא גיוס עובדים

______________________________

עוד על גרפולוגיה - בפורטל הגרפולוגיה - הפורטל המענייו והמקיף בנושא גרפולוגיה בישראל

*פורסם לראשונה באתר Bubble Tech בתאריך: 01-10-09